Antenne Mainz míří do digitální nabídky v Hesensku

30. září 2016

Stanice se ve vysílání věnuje zejména regionální ekonomice, politice a kultuře, ale také místním oslavám, literatuře, sportu a společenskému dění obecně.

Nabídku pozemního digitálního rozhlasu DAB+ v Hesensku rozšíří v dohledné době stanice Antenne Mainz. Doposud byl tento program dostupný pouze v Mainzu z vysílače Bonifaziustürme na frekvenci 106.6 MHz o výkonu 320 Wattů a na internetu. Stanice by se měla objevit v multiplexu DR Hessen na kanálu 11C, který funguje z lokalit Großer Feldberg, Frankfurt (Main) a Mainz-Kastel. Zde je přitom výkon všech tří stanovišť okolo 5 kW.

Antenne Meinz se ve vysílání věnuje zejména regionální ekonomice, politice a kultuře, ale také místním oslavám, literatuře, sportu a společenskému dění obecně. Zpravodajství tohoto okruhu se zaměřuje na území Rhein-Main. Co se týká hudby, nabízí provozovatel programu hity od sedmdesátých do devadesátých let. Počet těchto titulů se pohybuje mezi devíti sty až dvanácti sty. Vstup do pozemního digitálního vysílání DAB+ umožní pochopitelně nejen oslovit více posluchačů než skrze VKV, ale také minimalizovat náklady díky jednotlivé stanice šířené v multiplexu na kanálu 11C.

autor: lukpo
Spustit audio