Autobusy na linkách Kladno - Praha ráno bez problémů, odpoledne některé opět nevyjely

4. září 2017

Obavy z komplikací v hromadné autobusové dopravě na linkách z Prahy do Kladna se první školní den vyplnily jen částečně. Ráno vyjela většina autobusů, odpoledne hlásil dispečink společnosti ROPID opět výpadky na některých linkách. Cestujícím proto zároveň radí, aby sledovali stránky PID, kde jsou aktuální informace o případných potížích v dopravě.

Pondělní ráno bylo na Kladensku podle našich reportérů i pracovníků centrálního dispečinku bez výraznějších komplikací. „Autobusy jezdí na čas, v centru Kladna na náměstí Svobody jsou i informátoři Ropidu,“ hlásila ráno z Kladna reportérka Českého rozhlasu Kristýna Nevanová. Pouze některé autobusy měly zpoždění kvůli dopravnímu omezení na Evropské ulici v Praze.

Odpolene se už ale objevila na stránkách ROPIDu informace o autobusech, které opět nevyjedou. Týkalo se to například linky 322 z Kladna přes Středokluky a Tuchoměřice a linky 624 z Kladna do Malých Čičovic.

Kvůli stávající situaci se dnes sešli zástupci kraje, dopravců a organizátora dopravy. Výsledkem jednání mj. je že společnost ČSAD MHD Kladno už nebude od čtvrtka jezdit na dvou autobusových linkách na Kladensku. Dopravce požádal o odebrání licence kvůli nedostatku řidičů. Výpadky spojů komplikují dopravu od konce srpna, kdy se region začlenil do pražské integrované dopravy.

Jedná se o linku 620, která vozí cestující mezi Kladnem a Kralupy nad Vltavou a linku 323 mezi pražským Nádražím Veleslavín a Kolčí. Podle hejtmanství se jedná o 80 spojů denně. Kraj taky bude požadovat po společnosti ČSAD MHD Kladno sankci za spoje, které v minulých dnech neodjely. Předběžně to odhaduje v řádech sta tisíců korun.

Pondělní ráno na dispečinku Pražské integrované dopravy (PID)
autoři: fir , kne
Spustit audio