Automobilka Škoda podporuje rozvoj digitálního rádia DAB+ v České republice

27. červenec 2017

„Obecně pozorujeme rostoucí trend v prodejích audiovizuálních systémů podporujících technologii DAB,“ avizuje přední tuzemská automobilka.

Automobilka Škoda je připravena podpořit rozvoj digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v České republice. „V novém SUV KAROQ je DAB+ standardní (bezpříplatkovou) výbavou. Jedná se o trend, který bychom rádi sledovali i s dalšími novými modely Škoda,“ uvedl pro web Digitální rádio Vítězslav Pelc, tiskový mluvčí automobilky. Směr, kterým Škoda uvažuje, bude pro DAB+ vysílání a jeho úspěch nejen v České republice rozhodující.

Škoda vidí hned několik důvodů k plánům s DAB+ tunery ve svých automobilech. Jde konkrétně o rozšiřující se pokrytí digitálního vysílání nejen v České republice, dále se při cestách do zahraničí mohou zákazníci dostat do oblastí, kde v krátké budoucnosti bude k dispozici pouze digitální vysílání (Norsko, UK, Dánsko, Švédsko, Švýcarsko) a zachování vysoké zůstatkové hodnoty ojetých vozů v budoucnu. Multimediální systémy s technologií DAB+ je možné objednat v rámci celého modelového portfolia značky Škoda, tzn. od nejmenšího modelu v nabídce – CITIGO až po vlajkovou loď, model SUPERB.

„Obecně pozorujeme rostoucí trend v prodejích audiovizuálních systémů podporujících technologii DAB. Penetrace autorádií se systémem DAB činí cca 10% na celkovém objemu všech prodaných audiovizuálních systémů ve vozech ŠKODA v České republice s tím, že toto číslo se každým rokem navyšuje. Očekáváme, že s příchodem dalších modelů a rozvojem konektivity na palubě vozů ŠKODA, bude toto číslo ještě dále narůstat,“ doplnil pro redakci Digitálního rádia tiskový mluvčí automobilky Vítězslav Pelc. Nezbývá než doufat, že podobným směrem jako Škodovka budou uvažovat i další výrobci vozů působících v ČR.

autor: lukpo
Spustit audio