Až nebudu mít trofeje kam dávat, koupím si nový byt, žertuje snowboardistka Ledecká

Snowboardistka Ester Ledecká zažívá skvělé dny. Ke středečnímu stříbru a čtvrtečnímu zlatu z mistrovství světa přidala křišťálový glóbus pro celkovou vítězku Světového poháru. Ten si zajistila díky druhému místu ve finále seriálu v německém Winterbergu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká a Ondřej Bank

Ester Ledecká a Ondřej Bank | Foto: Zdeněk Sluka/SportInvest

Zažila jste někdy tak úspěšný týden jako teď?
Těžko říct. Nevzpomínám si, že by byl nějaký jeden týden takhle super úspěšný. Bylo to takové dost „nahňácané“ dohromady. Jsem strašně ráda, že se to takhle povedlo. Musím strašně poděkovat týmu, který mě podpořil a pomohl mi k těmto úspěchům.

Jak jste prožívala boj o křišťálový globus a jak si to teď užíváte?
Celou sezonu jsem měla rozvrženou tak, že byly dva vrcholy, což bylo mistrovství světa na lyžích a na snowboardu. Ve finále když jsem viděla, že je možnost ještě zabojovat o globus, tak jsem prostě bojovala až do poslední chvíle a podařilo se to, takže mám radost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejnovějším přírůstkem Ester Ledecké je velký křišťálový glóbus za celkové vítězství ve snowboardovém Světovém poháru

Je pro vás letošní globus o to cennější, že jste kvůli lyžařskému mistrovství světa vynechala tři závody a i přesto to vyšlo?
Rozhodně. Jak jsem říkala, tak jsme měly tyto dva vrcholy a bohužel jsme museli vynechat prostě ty tři závody, takže jsem ráda, že i přesto se mi to povedlo a jsem na sebe pyšná.

Máte ještě všechny ty ceny, trofeje a medaile kam dávat?
Já mám ve svém bytě takovou malou půdičku, což je taková pohárová místnost a tam to všechno lifruju. Zatím to vypadá, že je tam ještě místa dost.

Na kolik sezon?
Těžko odhadovat, ale ještě pořád se tam dají ještě nějaké police přidělat, nebo se koupí větší byt.

O vás se traduje, že jste zapřísáhla abstinentka. Teď se mohou sejít oslavy dvou medailí z mistrovství světa, velkého křišťálového globu a ještě vašich narozenin. Stále to tedy bude platit?
Já nejsem abstinentka kvůli tomu, že bych si třeba nepřipila. Já si nepřipiju, protože mi to prostě strašně nechutná. Alkohol obecně. Možná to mám v tomhle jednoduché, že nemám nikdy žádné pokušení.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme