Bakoš vystřelil Plzni vydřenou výhru v Teplicích

Fotbalisté Plzně slaví čtvrtou výhru za sebou. V 8. kole první ligy vydřeli vítězství 1:0 na hřišti Teplic a spolu s Mladou Boleslaví tak ztrácí jediný bod na vedoucí Zlín. O gól se v závěru poločasu se z jediné střely Viktorie na branku postaral Marek Bakoš po hezké akci Milana Petržely. Zařídil tak první výhru Plzně v Teplicích od února 2012. Teplice naopak nebodovaly naplno už potřetí za sebou a po nadějném začátku sezony se propadly do druhé poloviny tabulky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně

Fotbalisté Plzně | Foto: FC Viktoria Plzeň

„Plzeň prokázala svou kvalitu. Dostala se do jedné dobré situace, kterou vyřešila ideálně. Naopak my měli čtyři takové a nic takového se nám nepovedlo,“ řekl trenér Teplic Daniel Šmejkal. "Sport je prostě takový. Daleko víc mě mrzí výsledek z toho minulého kola v Příbrami," dodal.

Plzeň měla velké problémy s aktivní hrou Teplic, které měly většinu utkání převahu. Trable hostující obraně dělal zejména Vaněček, který je plzeňským odchovancem. Už ve třetí minutě si udělal místo ve vápně a jeho střelu Kozáčik jen s námahou vytěsnil k Urmovi, který zblízka trefil břevno.

„Já se k tomu dostal až ve skluzu. Ani nevím, jestli to ještě tečoval Matějů, ale je to hrozná škoda. Asi i diváci viděli, že jsme byli celý zápas lepší, ale oni dali gól z jedné dobré situace,“ litoval Otto Urma.

Od začátku to byl hodně běhavý fotbal s napadáním hluboko na soupeřově polovině. Plzeň nebyla pasivnější a vynucovala si hodně faulů, ale až do konce prvního poločasu se nedostala ani ke střele na branku. Daleko víc hrozili domácí - v 15. minutě po parádním pasu Ljevakoviče prošel přes dva hráče až na roh vápna Fillo a pálil nad, v 38. minutě zase zastavil osamoceného Horu před Kozáčikem diskutabilní ofsajd.

Plzeň postupem času hrála víc a víc z vlastní poloviny, ale to se jí vyplatilo. Dvě a půl minuty před pauzou měli Hořava s Petrželou v pravém rohu hodně místa na narážečku, po níž druhý jmenovaný našel parádním pasem na bližší tyči Bakoše a ten poslal míč přesně pod břevno. Potvrdil tak, že se mu proti Teplicím daří, když jim v osmém z posledních utkání dal sedmý gól.

„Nebyl to ideální výkon. Jen bojovný. Teplice hrály výborně, ale ty jejich šance jsme si nakonec celkem pohlídali. Nebylo to šťastné vítězství, ale odbojované. Na hřišti jsme byli poctiví. Čtyři roky jsme tu nevyhráli a i na to člověk při zápase myslí,“ řekl Bakoš.

Pokud letos Plzeň čelí standardní situaci z větší vzdálenosti, občas vysouvá obranu až daleko před šestnáctku. Nezvyklý způsob se jí málem vymstil v 63. minutě, kdy si na centr Kroba nejrychleji naběhl Lüftner, jenže hlavičkoval nad.

Plzeň ve druhé polovině hlavně pozorně bránila a moc dalších problémů si nepřipustila. Z několika nebezpečných závarů před její brankou vypadal nejnadějněji ten v 84. minutě, Potočný ale hlavou míč usměrnil vedle. Teplice nic nevytěžily ani ze závěrečného velkého tlaku.

„Teplice k nám hodně dostupovaly, ten zápas byl především o soubojích. Museli jsme dovydržet do poslední minuty, ale takové zápasy někdy bývají. Jedna akce dotažená do zakončení je málo, musíme být silnější na míči. Některým hráčům se nedařilo, sice jsme měli pár procent držení míče navíc, ale hráli jsme pomalu, každý potřeboval tři čtyři dotyky, takže nás domácí nenechali moc hrát a dělal nám problém jejich zahuštěný střed hřiště,“ připustil plzeňský kouč Roman Pivarník.

8. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 43. Bakoš. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Petržela (Plzeň). Diváci: 4751.
Sestavy:
Teplice: Grigar - Vondrášek (61. Vachoušek), Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kodeš (80. Potočný) - Fillo, Hora, Urma (70. Nivaldo) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (87. Řezník), Kace, Hořava, Zeman - Duriš (57. Poznar), Bakoš (75. Hrošovský). Trenér: Pivarník.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme