Baráž o extraligu vede Slavia, druhé kolo rozhodovaly samostatné nájezdy

V boji o účast v příštím ročníku hokejové extraligy se po druhém kole ujala vedení v tabulce čtyř týmů pražská Slavia, která po samostatných nájezdech vyhrála v Českých Budějovicích. I ve druhém zápase rozhodovala dovednostní disciplína, druhý bod ze zápasu s Olomoucí získal Chomutov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Furch vychytal Slavii vítězství v samostatných nájezdech

Dominik Furch vychytal Slavii vítězství v samostatných nájezdech | Zdroj: ČTK

Vyprodaná hala v Českých Budějovicích čekala na gól do úplného konce druhé třetiny. Po velkém závaru před domácí brankou schoval Dušan Žovinec puk pod sebe a rozhodčí odpískal trestné střílení pro Slavii. Václav Pletka ho proměnil.

Deset minut před koncem vyrovnal Tomáš Nouza, ale tři a půl minuty před koncem šli znovu Pražané do vedení díky rychlosti Jana Stránského.

První bod v baráži pro Motor zajistil Roman Vráblík střelou, kterou musel potvrdit až videorozhodčí. Na výhru ale domácí nedosáhli: V samostatných nájezdech, kam zápas dospěl, rozhodl o výhře Slavie Zkušený Tomáš Vlasák.

Sledovali jsme ONLINE: Litvínov otočil druhé semifinále. Kometu porazil 2:1

Číst článek

Po dvou kolech baráže tak má Slavia v tabulce 5 bodů, bod ztrácí druhá Olomouc, která prohrála v Chomutově.

Chomutovští hokejisté nad Olomoucí dvakrát vedli, o náskok ale vždy přišli. Skóre otevřel ve 29. minutě během přesilové hry Vladimír Růžička, o necelé 4 mminuty později vyrovnal, taktéž při početní výhodě Radek Dlouhý po přihrávce Pavla Patery.

Deset minut před koncem se, těsně po skončení další z přesilovek, prosadil Antonín Dušek, za Olomouc dorovnal stav Jiří Řípa a poslal barážový zápas do prodloužení.

V pěti přidaných minutách rozhodující branka nepadla a o bodu navíc rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější chomutovští hokejisté Kaše, McGregor a brankář Kopřiva.

Hokejová extraliga - 2. kolo baráže:
Chomutov - Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0), České Budějovice - Slavia Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme