Baroš krizitoval dění v českém fotbale a přirovnal ho k žumpě. Dostal důtku

Disciplinární komise fotbalové asociace udělila ostravskému útočníkovi Milanu Barošovi důtku za výroky na Twitteru po zápase s Plzní. Podle komise se Baroš dopustil nesportovního chování. Hráč si ale i přes trest za svými ostrými tvrzeními o poměrech v českém fotbale stojí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš (vpravo) s manažerem Pavlem Paskou přichází na zasedání disciplinární komise FAČR

Milan Baroš (vpravo) s manažerem Pavlem Paskou přichází na zasedání disciplinární komise FAČR | Zdroj: ČTK

Milan Baroš, frustrovaný událostmi ze zápasu Baníku s Plzní, psal na svůj účet na Twitteru o korupci a žumpě.

Také vyzýval k boji proti předsedkyni komise rozhodčích Dagmar Damkové i místopředsedovi asociace Romanu Berbrovi.

Ze Strahova si po dvou hodinách odnesl trest. Nejnižší možný a vlastně symbolický - tedy důtku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Disciplinární komise FAČR udělila útočníkovi Baníku Milanu Barošovi důtku za výroky na Twitteru po zápase s Plzní. Jednání komise sledoval Jan Kaliba

„Šel jsem vysvětlit svoje výroky, za kterými si doteď stojím, a dostal jsem za to důtku za nesportovní chování. Přijímám to, ale i kdyby byl trest jakýkoli jiný, moje názory se absolutně nemění,“ řekl Baroš.

Disciplinární komise našla Barošovo provinění v 11. článku disciplinárního řádu, kde se řeší hlavně zdržování hry, předstírání zranění, ale také neukázněné chování i mimo hru, což je podle předsedy komise Richarda Bačka právě Barošův případ.

„Právo na oprávněnou a odůvodněnou kritiku nemůže být samozřejmě žádným případem dotčeno. V tomto případě ovšem způsob vyjadřování hráče Milana Baroše, že toto je víc než korupce a že to je žumpa, kterou teď ve fotbale máme, je podle názoru disciplinární komise s ohledem na svoji paušalizující povahu za hranicí odůvodněné kritiky,“ vysvětlil Baček.

Berbr je čistý

Nikdo jiný se v souvislosti s tímto případem postihu bát nemusí. Deník Sport ale v týdnu zveřejnil e-mail, který Bačkovi poslal Roman Berbr. Místopředseda asociace v něm předsedovi disciplinárky píše, jak by měl s případem naložit a navrhuje pro Baroše konkrétní trest, což podle řádů nesmí a pamatuje na to i ten disciplinární.

V článku 17 se mimo jiné píše o tom, že trest od čtyř měsíců do dvou let zákazu vykonávat svou funkci může dostat ten, kdo ve snaze získat příznivější výsledek rozhodnutí orgánu asociace ho ovlivňuje způsobem, který odporuje zásadám fair-play a pravidlům morálky.

Ovšem zahájit řízení i s místopředsedou Berbrem se předseda disciplinárky nechystá. „Toto vůbec nebylo předmětem dnešního jednání. Disciplinární komise se rozhodně žádným způsobem necítila obsahem podnětu ovlivněna,“ ujistil Baček.

Milan Baroš si ohledně Berbrova e-mailu, ve kterém pro něj požadoval více než důtku, jen povzdychl. „Bez komentáře. Já bych to dál nerozváděl. Uškodil sám sobě,“ uzavřel Baroš.

Jan Kaliba, Simona Bartošová, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme