Basketbalistky USK prohrály odvetu za loňské finále s Jekatěrinburgem 52:69

Basketbalistky ZVVZ USK Praha prohrály poslední zápas v Euroligové skupině A a do vyřazovacích bojů postupují ze třetího místa. V hale Královka podlehly v odvetě za loňské finále silnému ruskému Jekatěrinburgu sedmnáctibodovým rozdílem. Ve vyřazovací části se utkají s italským Schiem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepší hráčkou USK byla Kia Vaughnová

Nejlepší hráčkou USK byla Kia Vaughnová | Zdroj: ČTK

Pražanky vstoupily do zápasu výborně a po sedmi minutách vedly už 12:4, pak se ale projevila kvalita loňského vicemistra Euroligy. Jekatěrinburg táhla hlavně Diana Taurasiová. Díky jejím bodům byl stav po 15 minutách vyrovnaný a oba celky se přetahovaly o každý bod.

Vysokoškolačkám kromě absence Sonjy Petrovičové i velké množství ztrát. Díky 11 ztraceným míčům prohrávaly po poločase 31:35.

Ve druhé polovině zápasu, hlavně v poslední čtvrtině, byl vidět rozdíl v šířce kádru obou týmů. Jekatěrinburg točil na palubovce mnohem víc hráček a v závěru se prosadily největší hvězdy Diana Taurasiová a Alba Torrensová.

Rozdíl ve skóre se na konci vyšplhal na 17 bodů, hráčky USK prohrály 52:69. Nejlepší domácí hráčkou byla Kia Vaughnová s dvanácti body.

Základní skupinu tak USK Praha ukončil s bilancí osmi výher a šesti porážek. Do play-off postupuje ze třetího místa a je jasné, že první zápas vyřazovací části odehraje venku. Soupeřem bude Schio.

Utkání skupiny B závěrečného 14. kola Evropské ligy basketbalistek:
ZVVZ USK Praha - UMMC Jekatěrinburg 52:69 (14:13, 31:35, 45:55)
Nejvíce bodů: Vaughnová 12, Xargayová 10, Palauová 9 - Taurasiová 21, Torrensová 15, Grinerová 14. Fauly: 16:16. Trestné hody: 10/6 - 9/8. Trojky: 4:5. Doskoky: 34:42.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme