Basketbalistky USK vstoupily do čtvrtfinále EL výhrou. Salamanku porazily o 2 body

Basketbalistky ZVVZ USK Praha jsou blízko k postupu do Final Four Evropské ligy. V úvodním čtvrtfinále zvítězily v Salamance těsně 50:48. Španělský tým v tomto ročníku prestižní soutěže prohrál vůbec poprvé na domácí palubovce. Druhý zápas série na dvě výhry se hraje v pátek v pražské hale Královka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráčky ZVVZ USK Praha

Hráčky ZVVZ USK Praha | Foto: www. uskbasketbalpraha.cz

Pražanky, mezi nimiž chyběla Eva Vítečková, se bouřlivé kulisy nezalekly. A srovnat se dokázaly i s tvrdým basketbalem domácích hráček. Postupně si vybudovaly až osmibodový náskok.

Jenže s blížícím se koncem druhé čtvrtiny šla úspěšnost střelby svěřenkyň Natalie Hejkové výrazně dolů. A hráčky Salamanky dokázaly nepřesností hostů využít. Skóre otočily a do šatny odcházely s vedením 26:25.

Jestli v první půli rozhodoval důraz v obraně, ve druhé to platilo dvojnásob. Jako důležité se přitom ukázalo odstoupení domácí opory Murphyové. Hra Salalamky bez americké hvězdy hodně utrpěla a Vysokoškolačky na tuto soupeřovu ztrátu dokázaly zareagovat. Především díky zásluze Jany Veselé obrátily stav.

O náskok ale USK ještě celkem dvakrát přišlo. Do koncovky se tak vstupovalo se skóre 48:48. Jako rozhodující se nakonec ukázal koš Veselé 44 vteřin před koncem. Skvělá obranářka navíc vzápětí úspěšně doskočila nepovedenou střelu domácích hráček.

Nejlepší střelkyní USK byla s 11 body Američanka Vaughnová. 10 body a 10 doskoky se předvedla Španělka Palauová.

Čtvrtfinále play off Evropské ligy basketbalistek - 1. zápas:

Salamanca - ZVVZ USK Praha 48:50 (9:13, 26:25, 37:36)


Nejvíce bodů:
Xargayová 11, A. Robinsonová 10, Murphyová 9 - Vaughnová 11, Palauová 10, D. Robinsonová 8. Fauly: 12:15. Trestné hody: 7/4 - 10/7. Trojky: 2:1. Doskoky: 39:41.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme