Bavorská veřejnoprávní televize před rozšířením DVB-T2 proměnila svou videotéku

3. listopad 2017

Kromě programů, které vám unikly, je možné nově sledovat také živě vysílané pořady. Ty však budou s největší pravděpodobností regionálně blokovány.

Krátce před rozšířením DVB-T2 do dalších regionů v Německu (včetně oblastí Drážďany a Löbau) uvedla bavorská veřejnoprávní televize BR zcela novou podobu své on-line videotéky. Tu je možné kromě pozemní distribuce využívat na území České republiky (a Slovenska) například i díky satelitní distribuce – družice Astra, pozice 19,2 stupně východně. Změny mají především upozornit na bohatý archiv veřejnoprávního média.

Kromě programů, které vám unikly, je možné nově sledovat také živě vysílané pořady. Ty však budou s největší pravděpodobností regionálně blokovány a tato možnost sledovat pouze na území Německa. K dispozici je nejen kalendář, který usnadňuje hledání pořadů pomocí data, ale také jednotlivé kategorie – filmy a seriály, dokumenty a reportáže nebo vzdělávací pořady. Divák si může také řadit pořady do vlastních kategorií a vytvořit si tak vlastní archiv. BR Mediathek umožňuje zahájit sledování pořadu například na televizoru, a po jeho přerušení pokračovat například na PC nebo mobilním zařízení ze stejného místa.

autor: lukpo
Spustit audio