Bavorské regionální televize od podzimu na satelitu Astra ve vysokém rozlišení

4. srpen 2017

„Stále více televizních diváků v Německu sleduje programy ve vysokém rozlišení, z nichž většina na satelitu, pro který mluví prvotřídní kvalita obrazu i zvuku,“ konstatoval Christoph Mühleib, Geschäftsführer Astra Deutschland.

Bavorské regionální televize zahájí 1. října na satelitu nekódovanou distribuci svého signálu ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Diváci budou mít dostatek času přejít na kvalitnější formát. Paralelní distribuce by měla skončit v březnu 2018, tedy zhruba za půl roku od startu vysílání v HD. Šíření signálu v HD zajistí ve dvou satelitních multiplexech společnost MX1 patřící do rodiny telekomunikačního gigantu SES.

„Stále více televizních diváků v Německu sleduje programy ve vysokém rozlišení, z nichž většina na satelitu, pro který mluví prvotřídní kvalita obrazu i zvuku, jenž nabízí přenos prostřednictvím družic Astra,“ konstatoval Christoph Mühleib, Geschäftsführer Astra Deutschland. HD rozlišení je už v dnešní době pro německé programy naprostým standardem. Privátní vysílatelé, jako jsou například RTL nebo ProSiebenSat.1, si ale za něj nechávají v rámci služeb HD+ a dalších platit.

autor: lukpo
Spustit audio