Bavorsko na čele vybavenosti domácností DAB+ přijímači, následuje Sasko

13. září 2017

Obecně lze říci, že Německo eviduje meziroční nárůst digitálních domácností s minimálně jedním přijímačem o jeden milion na stávajících šest milionů.

Německou spolkovou zemí s největším počtem digitálních rozhlasových přijímačů DAB+ je Bavorsko. Tady příjem technologie potvrdilo téměř 20 % domácností. Vyplývá to z Digitálního reportu 2017, který prezentovala agentura TNS Kantar na berlínském veletrhu IFA. Na druhé pozici vybavenosti DAB+ přijímači je s 16.3 % Sasko následované na třetí pozici Bádenskem-Württenberskem, které deklaruje jen o jednu desetinu méně.

Bavorsko podniká dlouhodobě aktivně kroky k digitalizaci rozhlasového vysílání. Připomeňme zejména chystanou rošádu stanic BR Klassik a Puls. Zatímco okruh věnovaný vážné hudbě už bude dostupný pouze digitálně, program pro mladé zamíří do pásma VKV. Digitalizace byla nedávno podpořena otevřením kapacity regionálních multiplexů pro místní a lokální vysílatele, což přineslo boom privátních hráčů v těchto digitálních sítích. Obecně lze říci, že Německo eviduje meziroční nárůst digitálních domácností s minimálně jedním přijímačem DAB+ o jeden milion na stávajících šest milionů.

autor: lukpo
Spustit audio