Bavorský multiplex na kanálu 10D opustily datové služby veřejnoprávního rádia

17. březen 2017

Současná programová nabídka digitální sítě Bayern (kanál 10D) se skládá ze stanic Antenne Bayern, Rock Antenne, Radio Galaxy, Absolut HOT, Kultradio a Infokanal Bayern.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas ukončil poskytování datových služeb v digitálním multiplexu Bayern, který funguje na kanálu 10D. V současné době se tak plně soustřeďuje na šíření svých okruhů prostřednictvím rozhlasové sítě BR Bayern na kanálu 11D. V minulosti byl využíván multiplex Bayern například pro šíření prvního okruhu bavorského veřejnoprávního rozhlasu. V současné době ho však už médium vůbec nevyužívá.

Současná programová nabídka digitální sítě Bayern (kanál 10D) se skládá ze stanic Antenne Bayern, Rock Antenne, Radio Galaxy, Absolut HOT, Kultradio a Infokanal Bayern. Tento rozhlasový multiplex čekají v následujících měsících změny, které budou souviset s chystanou rošádou jednotlivých stanic. Ta se bude týkat digitální sítě BR Bayern, kterou začnou kromě veřejnoprávního rozhlasu Bayerischer Rundfunk využívat nově i privátní vysílatelé. Počítá se zejména s regionálními, případně lokálními rádií.

autor: lukpo
Spustit audio