Bavorský regulátor BLM obdržel pro volnou kapacitu v DAB+ devět žádostí

13. červen 2017

Otevření volné kapacity pro celobavorské a regionální hráče souvisí s přípravou na spuštění DAB+ multiplexů Oberfranken, Unterfranken a Mittelfranken.

Devět žádostí obdržel bavorský regulátor BLM v souvislosti s otevřením volné kapacity pro další zájemce. Tato možnost je otevřena nejen hráčům působící na úrovni celé spolkové země, ale také pro regionální stanice. Uzávěrka přihlášek vypršela včera. Pět kandidátů je přihlášeno na volnou kapacitu v Dolních Francích (kanál 10A), Horních Francích (10B), Střední Franky (8C), Horní Falc a Dolní Bavorsko (12C) a Horní Bavorsko-Švábsko (10A).

Kapacita pro tyto hráče odpovídá 48 CU jednotek, tedy 64 kbps. Zájemci ji budou moci využít nejdříve od 1. července, nejpozději pak 1. září. Co se týká regionálních hráčů, těm bude vyhrazena v Dolních Francích kapacita 54 CU, tedy zvuková kvalita 72 kbps. Volná programová pozice bude k dispozici taktéž od 1. července, k nejzazšímu rozšíření nabídky by mělo dojít 11. října. Bavorský regulátor předpokládá, že rozhodnutí o výběru celozemského hráče by mělo být učiněno na zasedání, které se koná 13. července.

autor: lukpo
Spustit audio