Bavorský regulátor otvírá volnou kapacitu v DAB+ sítích Oberpfalz a Niederbayern

23. únor 2018

Obě sítě by měly fungovat jako samostatné od 3. července letošního roku. Nové stanice by měly mít vyhrazenou kapacitu 54 CU jednotek, což odpovídá datovému toku 72 kbps.

Bavorský regulátor BLM zveřejnil na svých webových stránkách výzvu týkající se výběrového řízení na obsazení volné kapacity v DAB+ multiplexech Oberpfalz a Niederbayern, které vzniknou rozdělením stávající sítě Niederbayern/Oberpfalz fungující na kanálu 12D. V každé ze sítí by měl být prostor pro šest nových programů. Multiplex Niederbayern bude fungovat na novém kanálu 7D, druhá síť zůstane na již fungujícím kanálu 12D.

Obě sítě by měly fungovat jako samostatné od 3. července letošního roku. Nové stanice by měly mít vyhrazenou kapacitu 54 CU jednotek, což odpovídá datovému toku 72 kbps. Do výběrového řízení se budou moci hlásit zájemci až do 21. března. Vzhledem k tomu, že veřejná soutěž byla vyhlášena ve středu, zájemci z řad vysílatelů mají čas přesně jeden měsíc. Pro zájemce v blízkosti hranic s Německem (Bavorskem) bude pochopitelně zajímavé, jak si multiplexy rozdělí jednotlivé vysílače dosavadního kanálu 12D. Na tuto otázku odpovídá aktualizovaný přehled dostupný na webu ukwtv.de.

autor: lukpo
Spustit audio