Bavorský rozhlas spouští nový DAB+ vysílač Rattenberg nedaleko našich hranic

29. červen 2017

Ještě v letošním roce mají být do provozu uvedené také lokality Memmingen, Welden, Dingolfing a Wallenberg. Výstavba má probíhat v dalších oblastech do roku 2020.

Nový vysílač, který bude šířit signál bavorského veřejnoprávního rozhlasu, respektive signál jeho DAB+ multiplexu na kanálu 11D, bude uveden do provozu zítra, v pátek 30. června. Jedná se konkrétně o lokalitu Rattenberg s výkonem 1 kW ve vertikální polarizaci. Rattenberg se nachází nedaleko hranic se západními Čechami, v oblasti Bayerischer Wald. Další rozšíření plánuje Bayerischer Rundfunk na podzim letošního roku.

Od 30. června bude v provozu celkem šestačtyřicet vysílačů, které budou šířit signál veřejnoprávního DAB+ multiplexu na kanálu 11D. Signál vysílače bude zajišťovat pokrytí zejména pro oblast Straubing-Bogen a jižní část okresu Cham. Po spuštění nové lokality dojde zároveň k vyřešení problematické dostupnosti multiplexu na silnicích B20 mezi Chamem a Straubingem a B85 mezi Chamem a Viechtachem. Od 30. června bude signálem sítě pokryto 96.6 % bavorské populace, bezproblémový příjem v budovách (na teleskop) je garantován pro 88 % obyvatel spolkové země.

autor: lukpo
Spustit audio