Bavorský rozhlas spustil nové DAB+ vysílače Pfaffenhofen a Wolfsberg

2. říjen 2017

AKTUALIZOVÁNO 18:02 - Díky rozšiřujícímu se pokrytí patří tematický okruh BR Heimat s lidovou hudbou dlouhodobě k nejúspěšnějším digitálním stanicím.

Pokrytí signálem digitálního rádia DAB+ v Bavorsku se opět o něco přiblížilo ke stu procentům. Tamní veřejnoprávní rozhlas uvedl v pátek 29. září do provozu nový vysílač Pfaffenhofen and der Ilm - Wolfsberg. Pokrytí DAB+ signálem je nyní garantováno konkrétně v oblastech Pfaffenhofen a.d. Ilm, Neuburg-Schrobenhausen, Ingolstadt, Neuburg a.d. Donau a Neustadt a.d. Donau. V Neuburgu je nyní zajištěno i bezproblémové pokrytí uvnitř budov.

V rámci celobavorského multiplexu na kanálu 11D získají majitelé digitálních přijímačů devatenáct programů veřejnoprávního rozhlasu a privátní Antenne Bayern. Díky rozšiřujícímu se pokrytí patří tematický okruh BR Heimat s lidovou hudbou dlouhodobě k nejúspěšnějším digitálním stanicím. Aktuálně ji ladí přibližně 270 tisíc posluchačů. Pokrytí DAB+ signálem se bude postupně zlepšovat až do roku 2020. Do té doby je naplánováno ještě spuštění několika digitálních rozhlasových vysílačů.

autor: lukpo
Spustit audio