Bavorský rozhlas zveřejnil přehled plánovaných změn pro DAB+ v roce 2018

5. únor 2018

Rozdělení DAB+ multiplexu Niederbayern-Oberpfalz je naplánováno na začátek května a bude dokončeno se závěrem června.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas (BR) bude také v letošním roce masivně investovat do výstavby vysílačů pozemního digitálního rádia DAB+. Na řadu přijdou také investice do rozšiřování regionálních sítí. Jak již bylo dříve avizováno, dojde k rozdělení multiplexu Niederbayern-Oberpfalz na dvě samostatné sítě. První bude fungovat na kanálu 7D, druhá bude nadále využívat kanál 12D. Důvodem je snaha o zajištění co nejlepšího pokrytí regionálním vysíláním.

Rozdělení DAB+ multiplexu Niederbayern-Oberpfalz je naplánováno na začátek května a bude dokončeno se závěrem června. Na nový kanál 7D budou přepnuty vysílače Landshut, Brotjacklriegel, Passau a Deggendorf, které později doplní lokality Rattenberg, Pfarrkirchen, Dingolfing a od poloviny roku také v Mainburg a Einödriegel. Dobrou zprávou je také posílení kanálu 12D o nové vysílače Ochsenkopf a Dillberg. Multiplex na kanálu 11D s celobavorskými okruhy doplní od léta až devět nových vysílačů.

Aktuálně je naplánováno rozšíření DAB+ do regionů Wasserburg, Altenstadt an der Waldnaab, Rothenburg ob der Tauber, Mainburg, Neuötting, Einödriegel, Memmingen, Marktwald a Ludwigstadt. V plánu jsou i novinky pro regionální síť Oberbayern/Schwaben fungující na kanálu 10A, konkrétně rozšíření do regionů Tegernsee, Bad Tölz, Eichstätt, Hohenpeissenberg, Pfronten, Reit im Winkl, Wasserburg a Untersberg, doplněné o Neuötting, Berchtesgaden Jenner, Memmingen a Markt Wald. Přehled změn znázorňuje tabulka níže.

Bavorsko - plánované změny v DAB+ pro rok 2018
autor: lukpo
Spustit audio