Bavorský veřejnoprávní rozhlas zlepší úpravou parametrů příjem kanálu 11D

8. březen 2018

Předpokládaná změna je stanovena na 3. července. Multiplex mají opustit prakticky všechny regionální verze Bayerischer Rundfunk, které se přesunou do dalších sítí.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas chystá v souvislosti s připravovanými novinkami ve svých digitálních multiplexech DAB+ významnou změnu. Vysílatel provede v rámci kanálu 11D úpravu ochranného intervalu (hodnota FEC PL) u všech stanic. V okrajových oblastech, kde byl doposud příjem signálu problematický, by se tak měl signál zlepšit.

Předpokládaná změna je stanovena na 3. července. Multiplex na kanálu 11D mají opustit prakticky všechny regionální verze Bayerischer Rundfunk a digitální síť bude sloužit zejména pro potřeby celozemských okruhů, jako jsou Bayern 3, B5 Aktuell, BR Klassik a další. Změna ochranného intervalu je dobrou zprávou i pro zájemce o příjem bavorských stanic z řad majitelů DAB+ rádií v Čechách. Právě naše území už využívá pouze přeshraničního zásahu, a tudíž zde není možné signál od našich západních sousedů trvale garantovat.

autor: lukpo
Spustit audio