Bavorský vysílač Welden šíří nově signál DAB+, nabízí dva nové multiplexy

2. listopad 2017

Signál Bavorského rozhlasu je aktuálně dostupný ze sedmačtyřiceti lokalit a pokrytí „outdoor“ – venkovní prostory a automobily – dosáhlo 97 % populace.

Operátor Media Broadcast uvedl do provozu ve spolupráci s techniky Bavorského rozhlasu do provozu nový DAB+ vysílač Welden, který bude signálem zásobit regiony Augsburg, Dillingen a Günzburg. K dispozici budou v daných regionech hned dvě sítě – celobavorská Bayern na kanálu 11D a Oberbayern/Schwaben na kanálu 10A. Posílení pokrytí multiplexů je významné, v obou případech jde o vyzářený výkon 25 kW ve vertikální polarizaci.

Multiplex Bavorského rozhlasu nabídne signál stanic Puls, B5 plus, BR Verkehr, Bayern 1, Bayern 2, Bayern 3, BR-Klassik a B5 aktuell v nejlepší aktuálně dostupné zvukové kvalitě. Regionální síť Oberbayern/Schwaben doplní nabídku o lokální verze Bayern 1 a Bayern 2. Ve stejném multiplexu jsou dále k dispozici bavorské privátní stanice Rock Antenne, Absolut Hot, Kultradio a egoFM. DAB+ signál Bavorského rozhlasu je aktuálně dostupný ze sedmačtyřiceti lokalit a pokrytí „outdoor“ – venkovní prostory a automobily – dosáhlo 97 % populace. Bavorské dálnice jsou pokryty již z 99 %, pokrytí uvnitř budov dosáhlo 88,4 %.

autor: lukpo
Spustit audio