BBC připravuje novou digitální stanici pro Wales, nabídne ji také on-line

10. srpen 2017

Jak uvedl britský web Radio Today, zatímco Radio Cymru se zaměří primárně na zpravodajství, jeho druhý program bude věnován kombinaci hudby a zábavy.

Britský veřejnoprávní rozhlas BBC spustí druhý program své stanice Radio Cymru. Okruh bude určený výhradně pro digitální distribuci. K dispozici bude v rámci DAB+ multiplexu pro Wales, v tamním DVB-T a také prostřednictvím přehrávače BBC iPlayer. „Jsem rád za tuto chystanou novinku. Jsem rád, že stanice bude k dispozici v každém koutu Walesu a budeme schopni díky ní nabídnout naše rozsáhlé zpravodajství,“ uvedl editor Colin Paterson.

Jak uvedl britský web Radio Today, zatímco Radio Cymru se zaměří primárně na zpravodajství, jeho druhý program bude věnován kombinaci hudby a zábavy. Novinářka Betsan Powys, která je s existencí této rozhlasové stanice spjata již řadu let, chápe tento krok jako jeden z nejdůležitějších od startu vysílání v roce 1977. Posluchače Radia Cymru označila Powys za jedny z nejvěrnějších, a proto je ráda, že jim nyní ve Walesu může nabídnout BBC zcela novou digitální službu.

autor: lukpo
Spustit audio