Benešov ucpala auta. Při opravě silnice se zřítila část mostku, přes který vedla objížďka

19. červenec 2016

Dlouhé kolony aut na silnici I/3 mezi Táborem a Prahou budou ještě delší. Silničáři museli včera večer okamžitě uzavřít mostek v Benešově, přes který kvůli pracím na hlavním tahu vedla objížďka. Část zdiva se totiž odlomila a hrozilo, že se mostek zřítí.

Benešov, přes jehož ulice Červené Vršky a Máchovu vede objížďka, je plný aut, které popojíždějí krokem. Cesta, která běžně trvá pět minut, se nyní protáhla na téměř půl hodiny.

Důvodem je havarijní stav mostku, který silničáři nečekaně odhalili.

Vedení města proto svolalo schůzku se zástupci ostatních obcí, policie a silničářů, aby se poradili, zda se mostek skutečně stihne během dvou dnů opravit. „Pokud ne, museli bychom vymyslet náhradní řešení, tohle by se dál vydržet nedalo,″ řekl benešovský starosta Petr Hostek z ČSSD.

Objížďka, která nyní vede kolem benešovské nemocnice, výjezdům sanitek zatím potíže nedělá.

Na havarijní stav mostku ze 30. let minulého století, který vede přes Erbenovu ulici v Benešově, přišli stavbaři po odfrézování silniční vrstvy. "Oprava je nezbytná, aby most dokázal spolehlivě unést vysoké dopravní intenzity této trasy na jih Čech," uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Po dvou dnech a dokončení nezbytných prací bude provoz veden středem mostu jednosměrně. Oprava silnice by měla být hotová podle harmonogramu, tedy 17. srpna, práce na mostku ale potrvají zhruba o měsíc déle.

Další uzavírka trvající do středy také řidiče čeká v Konopišti, objížďka vede přes obec Tisem.

autor: haj
Spustit audio