Berdych postoupil v Pekingu do čtvrtfinále, Kvitová jde dál bez boje

Čeští tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych postoupili na turnaji v Pekingu mezi nejlepších 8. Zatímco Kvitové vzdala zápas bývalá světová jednička Venus Williamsová, Tomáš Berdych předčil Srba Troického. Naopak končí Lucie Šafářové po porážce se Serenou Williamsovou 1:2 na sety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych skončil na turnaji v Queen’s Clubu ve čtvrtfinále

Tomáš Berdych skončil na turnaji v Queen’s Clubu ve čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Tomáš Berdych vyhrál i šestý vzájemný zápas proti Viktorovi Troickému, který se vrací do profesionálního tenisu po trestu za doping. První sadu vyhrál Čech díky jistému podání a brejku ve čtvrté hře. Ve druhém setu sice pátý hráč světa jedno podání ztratil, sám ale využil dva brejboly a zvítězil 6:3 a 6:4.

Ve čtvrtfinále narazí Tomáš Berdych na Američana s dělovým podáním - Johna Isnera.

K šestému vzájemnému zápasu čtyřiadvacetileté Petry Kvitové s o deset let starší Američankou vůbec nedošlo. Bývalou světovou jedničku a v současnosti 19. hráčku žebříčku WTA totiž trápí virové onemocnění.

Soupeřkou české hráčky ve čtvrtfinále turnaje bude Italka Vinciová, která Makarovovou z Ruska porazila ve třech setech.

Šafářová na Serenu W. nestačila

Lucie Šafářová vydržela na kurtu s nejlepší hráčkou světa Serenou Williamsovou takřka hodinu a půl, ale v třísetové bitvě nakonec slavila postup Američanka. Turnajová třináctka ztratila s favoritkou první set v poměru 1:6.

Ve druhém dějství ovšem na kurtu kralovala Šafářová a soupeřku ve stejném poměru zdolala a vynutila si třetí sadu. V té třetí dopřála česká hráčka mladší ze sester Williamsových šest brejkbolů, ta jich využila hned polovinu zatímco rodačka z Brna jeden a prohrála 2:6.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 5,427.105 dolarů):
Kvitová (3-ČR) - V. Williamsová (16-USA) bez boje, Šafářová (13-ČR) - S. Williamsová (1-USA) 1:6, 6:1, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Pcheng Šuaj (5-ČR/Čína) - Gajdošová, Tomljanovičová (Austr./Chorv.) 6:4, 7:5

Muži (dotace 3,755.065 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (3-ČR) - Troicki (Srb.) 6:3, 6:4, Kližan (SR) - Gulbis (7-Lot.) 6:2, 3:0 skreč, Čilič (4-Chorv.) - Sousa (Portug.) 6:3, 6:3, Murray (6-Brit.) - Cuevas (Urug.) 6:2, 6:2

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme