Berdych souhlasí s přísnými bezpečnostními opatřeními na Roland Garros

Antukový grandslam v Paříži je pro hráče zřejmě tím nejméně bezpečným turnajem velké čtyřky. K tak těsnému kontaktu mezi sportovci a fanoušky jako právě v areálu Roland Garros totiž nikde jinde na světě nedochází.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych na turnaji French Open

Tenista Tomáš Berdych na turnaji French Open | Zdroj: Reuters

Pořadatelé se snaží, aby se tenisté i návštěvníci French Open cítili na kurtech i v okolí dvorců co nejkomfortněji, a projevuje se to na kontrolách.

Po loňských teroristických útocích v Paříži trvá mnohem delší dobu, než se návštěvníci tenisového turnaje dostanou do hlediště. Pořadatelé dodržují velmi přísná bezpečnostní opatření.

Při vstupu nahání návštěvníky do úzkých koridorů, kde dále procházejí detektorem kovů, ochranka prohledává osobní tašky, případně ohmatává lidi po těle. Na dalším stanovišti se děje totéž, znovu předložíte tašku a u samotného vstupu do areálu kontrolují například i vstupenku.

Berdych v zebřím tričku. Ne všem se člověk zavděčí, říká český tenista ke svému oblečení

Číst článek

Větší bezpečnostní opatření se týkají i samotných hráčů a třeba Tomáš Berdych s tím souhlasí. „Může se stát cokoliv kdekoliv. Ať už člověk létá každý týden, tak se může cokoliv stát s letadlem, ale musím říct, že tady je to trochu jiný a člověk to trochu víc cítí. Asi by mě napadalo, abych šel do divadla. Myslím, že tady jsme docela solidním terčem,“ vysvětluje své pocity Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Přijde mi docela fajn, že by nám ty věci měli kontrolovat vždycky,“ souhlasí s bezpečnostními kontrolami tenista Tomáš Berdych.

Kontroly se změnily hodně, třeba i na hotelu, a podle českého tenisty je to správné. „Přijde mi docela fajn, že by nám ty věci měli kontrolovat vždycky. Byli lidi, kteří dělali scénu, že se jim to nelíbí, ale pak se může něco stát a to všichni hrozně nadávají, jak nebyla dostatečná kontrola,“ myslí si Berdych.

Tenisti vědí, že i největší bezpečnostní opatření nemohou zajistit stoprocentní ochranu proti nejrůznějším nebezpečím, ale mají lepší pocit, když vidí, že se kontroly nepodceňují.

„Poslední dva roky mám už takový strach, že když vidím nějakého divného člověka, tak si myslím, že za hodinu vybuchneme. Ty věci se dějí a já se prostě bojím. Zrovna ten den, kdy spadlo to letadlo, tak jsem letěla sem, takže jsem si říkala, tak nás taky někdo odpálí. Mám takové paranoidní myšlenky,“ říká Barbora Strýcová.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme