Berdych v Paříži postoupil do čtvrtfinále a Turnaj mistrů má na dosah

Tomáš Berdych v osmifinále Masters v Paříži porazil španělského tenistu Feliciana Lópeze 7:5 a 6:3 a od jistoty startu na Turnaji mistrů v Londýně ho dělí jediná výhra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáši Berdychovi patří předposlední postupové místo zajišťující start na Turnaji mistrů

Tomáši Berdychovi patří předposlední postupové místo zajišťující start na Turnaji mistrů | Zdroj: ČTK

„V setech jsem pokaždé vedl, naštěstí se nestalo, že bych se dostal víc pod tlak. Vždycky jsem si šance znova vypracoval a zvládl to,“ liboval si po utkání Berdych.

„Jsem rád, protože kluci jako López nemají v závěru roku co ztratit, hrají uvolněně a můžou předvádět dobrý tenis,“ doplnil.

Berdych si s Lópezem v úvodu brejkboly nabízeli navzájem, byl to ale český hráč, kdo z chyb na servisu těžil jako první. Ve druhém gamu vzal Španělovi podání a nepovolil mu dokonce ani míč.

Náskok jednoho získaného servisu Berdych proti svému neoblíbenému soupeři, se kterým měl před pařížským turnajem bilanci 5:6, neudržel. V deváté hře López především díky často chybujícímu svěřenci Tomáše Krupy srovnal.

V nevyzpytatelné sadě plné nevynucených chyb si Berdych vzal ztracené podání zpátky ještě před tie-breakem. Stejně jako na začátku utkání, tak i tentokrát si vypracoval hned tři brejkboly, přičemž ten druhý využil a zamířil se setem v kapse k lavičce.

A zatímco ve druhém setu Berdych, 5. hráč žebříčku ATP, svůj výkon přece jen zlepšil, López upadl do ještě větší herní krize, což brzo vyústilo ve skóre 4:0. O nadějné vedení se devětadvacetiletý Čech už připravit nenechal a po výsledku 7:5 a 6:3 se mezi posledními osmi utká s Jihoafričanem Andersonem, který vyřadil ve třech setech Švýcara Wawrinku.

Aby si Berdych zaručil pátou účast v řadě na Turnaji mistrů a nemusel se ohlížet na výsledky ostatních, potřebuje postoupit v Paříži do semifinále.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Paříži:

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (5-ČR) - F. López (12-Šp.) 7:5, 6:3.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme