Berlín se dočká dalšího DAB+ multiplexu, ve městě půjde již o čtvrtou síť

16. leden 2018

Předpokládá se, že programovou nabídku obohatí například stanice BB Radio, Star FM Maximum Rock, bigFM, lulu.fm, Mega Radio, 98.2 Radio Paradiso, Rock Antenne nebo Rockland.

V hlavním městě Německa má v krátkodobém horizontu dojít k významnému rozšíření programové nabídky, která je dostupná prostřednictvím pozemního digitálního rozhlasu DAB+. Informuje o tom web RadioWoche. Potřebná smlouva již byla uzavřena se společností Media Broadcast. Výběrové řízení na provozovatele nové sítě bylo vyhlášeno loni v říjnu, stanice, které multiplex obsadí, by mohly být oznámeny ještě v lednu.

V současné době má samotný Berlín dva rozhlasové multiplexy, a to na kanálech 7B a 7D. Nová síť by měla fungovat na kanálu 12D. O volnou kapacitu má zájem celkem patnáct provozovatelů. Jde například o stanice jako BB Radio, Star FM Maximum Rock, bigFM, lulu.fm, Mega Radio, 98.2 Radio Paradiso, Rock Antenne nebo Rockland. Rozhlasová síť má mít celkem šestnáct pozic, takže poslední zůstává v tuto chvíli volná. Aktuálně fungují v německé metropoli tři sítě. Kromě již zmiňovaných se jedná pochopitelně i o multiplex DR Deutschland.

autor: lukpo
Spustit audio