Betlémské světlo už je v Česku. Přivezli ho vlakem z Vídně brněnští skauti

Novodobý symbol Vánoc, betlémské světlo, už se nachází v České republice. Tradičně ho přivezli brněnští skauti vlakem z Vídně. Příští sobotu betlémské světlo rozvezou po celé zemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skauti přivezli do Česka betlémské světlo

Skauti přivezli do Česka betlémské světlo | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Brněnští skauti převzali betlémské světlo společně se zástupci dalších pětadvaceti zemí na ekumenickém setkání v kostele syrské pravoslavné církve ve Vídni.

Světlo si už během cesty fotografovali cestující ve vlaku a někteří lidé si pro něj přišli s lucernami hned na brněnské nádraží.

Mezi čtyřmi kurýry byla i Kateřina Svobodová. „Je to pocta pro nás všechny, kteří jsou tady ve vlaku, ale myslím, že to byla pocta pro všechny, co jeli do Vídně. Byla jsem už asi pětkrát a každý rok je to něčím výjimečné. Byla tam krásná hudba a je super, že jsme slyšeli ostatní jazyky, takže má cenu tam jezdit,“ řekla.

V neděli přinesou skauti světlo do katedrály na Petrově, kde ho předají brněnskému biskupovi. Po skončení mše si ho budou moci lidé odnést domů. Příští sobotu pak skauti rozvezou betlémské světlo vlaky po celé České republice.

Skauti přivezli do Česka betlémské světlo | Foto: Vlasta Gajdošíková

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme