Bezcenné vítězství, zlobí se tým Sky. Nibali využil mechanický problém Frooma

Jen předehrou byl včerejší boj lídrů na Tour de France, vše se totiž schyluje k finální bitvě na Alpe d'Huez. Ale mezi cyklisty létají silná slova už teď. Týmu Sky se totiž nelíbí útok Vincenza Nibaliho během problémů Chrise Frooma. Ital díky nástupu celou etapu vyhrál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vincenzo Nibali útočil, když Chris Froome nemohl odpovědět

Vincenzo Nibali útočil, když Chris Froome nemohl odpovědět | Zdroj: Reuters

„Řekl jsem mu přesně, co si o tom myslím,“ nechtěl vedoucí muž závodu Chris Froome zopakovat, co Nibalimu v cíli řekl. Hrnul se k němu kvůli situaci, kdy se Nibali kousek pod vrcholem Col du Glandon Vincenzo Nibali opřel do pedálů a zahájil tak únik, díky kterému triumfoval.

„Nibali měl celý kopec na to, aby zaútočil. Ale vybral si zrovna ten moment, kdy jsem měl mechanický problém. Slyšel jsem od ostatních, že se otočil, mohl vidět ty potíže a pak atakoval. Podle mě to je hodně nesportovní, není to v duchu Tour de France a toho, o čem ten závod je,“ rozpovídal se držitel žlutého dresu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spor mezi velkými osobnostmi současné cyklistiky viděl přímo v Alpách reportér ČRo Tomáš Kohout

Leopold König, spolujezdec Frooma z týmu Sky se bezvýhradně přidal na stranu lídra. „Taky bych o něm nemluvil hezky. To, co předvedl Nibali, je pro mě i spoustu fanoušků bezcenné vítězství.“

„Je to jen obrázek Astany. Každý ať si udělá své mínění. Ono se jim to vrátí,“ vyjádřil se König k taktice týmu, za který Ital závodí.

Nibali se hájil tím, že se domlouval se týmovým parťákem za sebou, že o Froomovi nevěděl. Ale podle televizního záběru se otočil několikrát a musel si všimnout, že Froome, který se celou etapu držel vpředu, najednou skupinkou couvá.

Babrání se v tématu už později přišlo Froomovi zbytečné. „Myslím, že jsem dost mluvil o tom, co se mi stalo s Nibalim. Teď už myslím, na předposlední etapu. Jasně, že by byl sen, vyhrát ji. Ale soustředím se na žlutý dres a na to, aby mi zůstal. To je priorita číslo jedna pro tuto etapu.“

Pokud bude Chris Froome ve žlutém i po dnešním dojezdu na Alpe d'Huez, prakticky jistě získá i druhé celkové vítězství na Tour de France v kariéře.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme