Bilos z Malignant Tumour v Echu: V Ostravě se žije skvěle!

21. říjen 2016

Jen málu českých metalových kapel se podařilo přijít s tak výraznou tváří jako ostravským Malignant Tumour. Začínali jako crustoví řezníci, už nějakých deset let ale baví posluchače špinavým metalickým rock’n’rollem i stylizací, která ze všeho nejvíce demonstruje lásku k věčnému žánru.

Nejinak je tomu na novém albu The Metallist, které vychází 25. října a o kterém přišel do Echa povykládat zakládající člen, kytarista a zpěvák Bilos. „Chceme hrát, co to půjde,“ říká o nasazení své kapely i neutuchajícím zájmu o hraní metalu, který se nijak nestydí za to, že se snaží své publikum v prvé řadě bavit. „Ti, co se berou úplně vážně, metal nepochopili,“ říká k tomu Bilos s tím, že případné poselství se s nadsázkou a osobitým humorem nijak nevylučuje.

Malignant Tumour jsou kapela úzce spjatá s ostravskou scénou, jíž je už pětadvacet let součástí. Není tak náhodné, že oslavu právě tohoto výročí (a také křest nové desky) spojili s industriální lokalitou Nových Vítkovic, kde 19. listopadu zahrají speciální set a rovněž v premiéře promítnou „hraný dokument“, který bude podobně jako nová deska jakýmsi vyznáním a příběhem o čtvrtstoletí života na metalové scéně. O Bilosově životní filozofii leccos prozrazuje taky vztah k rodnému městu i tamní scéně, kterou aktuálně vnímá jako ne tak početnou, ale kvalitnější než v letech, kdy sám s hudbou začínal.

Album The Metallist vyjde na kanadském labelu Unrest Records, ostravský křest pak doprovodí i koncerty parťáků Agathocles a Asphyx.

Playlist:
MALIGNANT TUMOUR – The Metallist, 4:33
MALIGNANT TUMOUR – Walk As We Talk, 3:56
DISCHARGE – New World Order, 3:03
ASPHYX – Incoming Death, 1:56
MALIGNANT TUMOUR – 1989, 3:33
THE RESTARTS – Turned it All to Shit, 2:34
DEATH BREATH – Dead but Walking, 4:03
MOTORHEAD – One More Fucking Time, 6:45

autor: Viktor Palák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.