Bizarní hry pro Android či iOS, kterými si zkrátíte dlouhou chvíli

22. leden 2016

Nízké finanční a technologické nároky na výrobu her pro platformy Android, iOS nebo webové prohlížeče dovolují tvůrcům vyrábět ty nejbizarnější hry a realizovat mnohdy dost divoké představy. Připravili jsme pro vás malý průřez tím nejdivnějším, co si můžete zahrát cestou do práce nebo při dlouhé chvíli na toaletě.

Extreme Wheelchairing

Pokud si chcete „vyzkoušet“ frajerství v kůži paraplegika, bude vám na míru šitá aplikace Extreme Wheelchairing. Pionýrem této v reálu existující sportovní disciplíny je Aaron Fotheringham, který má za sebou ve svých čtyřiadvaceti letech takové parádičky jako dvojité salto vzad nebo salto vpřed. „Vozíčkářský skateboarding“ pro Android a iOS disponuje na rozdíl od jiných sportovních her poměrně realistickou fyzikou i ovládáním, ze kterého vám při důkladném tréninku zesílí palce. Verzi pro Android najdete tu, pro iOS tady.

Tofu Hunter

Každý, kdo si vzpomene na loveckou klasiku Deer Hunter, jistě zbystří u hry Tofu Hunter. Je jí nápadně podobná. Namísto nic netušících šestnácteráků a srn hráč loví za pomoci sofistikovaného arzenálu kostky tofu, „nebezpečná stvoření na sójové bázi“. Usměvavé poskakující bloky je možné lovit bazukou, samopalem, kuší, a dokonce i plazmovým dělem. Za parodií na absurdní, v současnosti dost retro a především zatuchlé lovecké simulátory stojí herní divize televizního kanálu [adult swim], produkující jeden bizarní titul za druhým. Kromě Tofu Hunter u nich lze objevit skvosty jako Bionic Chainsaw Pogo Gorilla, Super House of Dead Ninjas, Piranha Pop či série Burrito Bison, Amateur Surgeon a Five Minutes to Kill (Yourself). Hru pro Android najdete tady, pro iOS tu.

03553913.jpeg

Happy Poo Jump

Suverénně nejúchylnějším titulem našeho výběru je Happy Poo Jump. Cílem skákačky, fungující na principu freewarové legendy Icy Tower, je – jak už jste asi správně uhádli – vyhopsat s hnědým kamarádem co nejvýše. Při špatném pohybu letíte dolů a musíte začínat pracně od začátku. Ideální zábava pro dny, kdy se cítíte pod psa. Zaskákat si na Androidu můžete tu.

Pizza vs. Skeletons

Další bizarní nádherou je postarší arkádovka Pizza vs. Skeletons. Hráč se jako obří pizza kotouč valí vpřed a drtí hromady nepřátel – v tomto případě kostlivců. Kromě válečníků s kopími se mezi nepřáteli objevují lebky šlehající ohnivé koule, nemrtví amorci nebo okřídlené mozkovny. Ve dvanácti kapitolách o stejném počtu misí prochází hráč poměrně tradiční směsicí arkádových úkolů až k těm nejabsurdnějším, jakým je například záchrana štěňat z kostěných klecí. Hru si zahrajete jenom na iOS tady.

Robot Unicorn Attack 2

Jak už bylo zmíněno, vývojáři najmutí kanálem [adult swim], nočním bratrem dětského Cartoon Network, vytvořili řadu bizarních mobilních her. Jednou z těch nejroztomilejších je Robot Unicorn Attack, odkazující ke klasické PC sérii Rayman. V duhové skákačce inspirované bláznivou estetikou osmdesátkových akčních filmů bude vaším úkolem nahnat s pelášícím robotickým jednorožcem co nejvyšší skóre. Svou krasojízdu můžete prodloužit sbíráním přání, která vám připočítávají další životy. Hra umožňuje po odemknutí šestého levelu i možnost online bitvy. Verzi na Android stahujte tady, pro iOS tu.

autoři: Martin Macho Macháček , Jan Macháček
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.