Blesky přilákaly 1350 posluchačů Meteoru

26. září 2012

Nepřetržitý dvoudenní proud posluchačů Českého rozhlasu prošel unikátní Laboratoří velmi vysokých napětí v Praze Běchovicích. Stalo se tak v rámci akce, která musela mít dva náhradní termíny, aby uspokojila všechny zájemce. Součástí prohlídky totiž bylo to, co se jinde nedá zažít.

Zájem o první termín akce, 4. srpna, byl tak mimořádný, že omažitě padla volná kapacita 300 míst a "v převisu" zůstalo cca 1050 posluchačů. Pro ně jsme okamžitě začali chystat náhradní termíny prohlídky. Najbližší možný byl o víkendu koncem září. Do té doby si každý zájemce mohl vybrat z nabídky deseti časových možností jemu nejlépe vyhovující termín. K těmto preferencím pak Meteor přihlížel při řazení zájemců do jednotlivých skupin. Systém měl co nejvíce zohlednit časové možnosti každého zájemce a vyjít tak co nejvíce vstříc. Poté již každý posluchač dostal vyrozumění o přesném datu a hodině svého termínu a v Běchovicích ho čekala zaměstnanci Laboratoře velmi vysokých napětí perfektně připravená prohlídka. Prohlédnout si ji můžete ve fotogalerii nebo ve videozáběrech, které jsme natočili 4. srpna.



Velmi děkujeme všem pracovníkům Laboratoře velmi vysokých napětí v Praze Běchovicích za nadšení, s nímž přistoupili na nápad Meteoru pořádat tuto populárně-naučnou akci, a za erudici s níž nás provedli světem tisíců a milionů voltů.

Akce v rozhlasovém vysílání Českého rozhlasu

Na místě natočil reportér Tomáš Černý pořad, který v sobotu 6. října 2012 odvysílá v magazínu RozHraní. Začátek je ve 20:00 na Dvojce Českého rozhlasu. Doufáme, že budete mít z vysílání podobný zážitek, jako byste tam byli s námi.

Videa od Vás, posluchačů

Videozáběry pana posluchače V. Herlese


Videozáběry pana posluchače Bedřicha Ludvíka


Videozáběry pana posluchače Ruzy

autor: Marek Janáč
Spustit audio