Bohatší programová nabídka a lepší pokrytí DAB+ signálem na jihu Nizozemska

15. květen 2018

V současné době je pro signál privátní digitální terestrické sítě využito okolo deseti stanovišť, jejich počet se v dohledné době zvýší až na dvě desítky.

V následujících měsících bude rozšířeno pokrytí digitálním rozhlasovým signálem a tím pádem i větší programová nabídka na jihu Nizozemska, konkrétně v regionech Limburg, Severní Brabantsko a Zeeland. Informoval o tom portál TotaalTV. Nejde o jediné změny, které v souvislosti s pokrytím digitálním rádiem. Paralelně vedle toho probíhá rozšiřování signálem multiplexu DAB+ v regionu Flandy (Vlaanderen).

V současné době je pro signál digitální terestrické sítě využito okolo deseti stanovišť, jejich počet se v dohledné době zvýší až na dvě desítky. Po dokončení čtvrté fáze výstavby operátora Norkring bude možné v dalších regionech přijímat stanice Joe, Roxx, Top Radio, VBRO Radio, VBRO Evergreen, Family Radio, Topradio, Radio Maria a BBC World Service. Díky expanzi multiplexu do nových oblastí se také zlepší pokrytí uvnitř budov v již fungujících lokacích. Komerční rádia doplní nabídku terestrické sítě veřejnoprávního rozhlasu NPO.

autor: lukpo
Spustit audio