Botanická zahrada v Teplicích nabízí zajímavou podívanou i na podzim

26. září 2012

Jedny z největších skleníků v Čechách, rozlehlý park, ale také akvária s rybkami a rejnoky. To všechno nabízí Botanická zahrada v Teplicích, která je otevřena také v podzimních měsících. Co všechno tam na návštěvníky čeká?

„Podzim rozhodně zajímavý je,“ říká ředitel zahrady Jiří R. Haager: „Jednak venek se opravdu probarví a stojí za to... 20.-21. října jsou Tvořivé dny v botanické zahradě...“

Jde o tradiční akci, která se koná i na velikonoce a vánoce. Přijdou lidé, kteří mají rádi estetiku a chtějí si ozdobit domácnost. Zaměstnankyně botanické zahrady se jim věnují a učí je od vyřezávání dýní až po aranžmá na stůl.

Lid v botanické zahradě mohou najít pohodu a klid, zahrádkáři tu mohou najít spoustu inspirace – venku je vystaveno něco přes dva a půl tisíce kytek.

Oblíbený je například takzvaný Křížovkářský záhon, kde návštěvníci najdou a na vlastní oči uvidí rostliny, o kterých do té doby věděli jen jako o slovech v křížovkách.

Prostory zahrady mohou také využít zájemci o svatbu. Ročně se v ní oddává deset až šestnáct svateb ročně. „Je to něco úplně jiného, než když se oddáváte na úřadě. Já osobně bych to velmi doporučoval...“ zve nevěsty a ženichy ředitel botanické zahrady v Teplicích Jiří R. Haager.

Dodejme ještě, že součástí Botanické zahrady je také cukrárna s venkovním posezením a v jeho těsné blízkosti se mohou děti doslova vyřádit na moderním dětském hřišti.

autor: Jan Beneš
Spustit audio