Brexit by měl katastrofální dopad na fotbal, varuje manažerka West Ham United

Odchod Spojeného království z Evropské unie by mohl mít zničující dopad na ostrovní fotbal, varuje Karren Bradyová, viceprezidentka anglického klubu West Ham United. Podle ní hrozí, že by v takovém případě řada špičkových evropských fotbalistů zemi opustila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový míč

Fotbalový míč | Foto: Fotobanka stock.xchng

Bradyová, která je současně členkou Sněmovny lordů za Konzervativní stranu, napsala dokonce dopis prezidentům všech britských profesionálních klubů.

V něm jedna z hlavních postav prounijní kampaně Britain Stronger in Europe vyzvala, aby týmy podpořily setrvání Spojeného království v EU. V opačném případě podle Bradyové hrozí masový odliv evropských hráčů, hlavně z Premier League.

Asi 200 fotbalistů z členských států v současnosti v nejvyšší anglické soutěži využívá práva volného pohybu osob v rámci EU.

Karren Bradyová taky upozorňuje na fakt, že by fanoušci zaplatili víc za fotbalové cesty na kontinent. Juniorský fotbal by prý navíc přišel o finanční prostředky, které čerpá z unijních fondů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme