Britové čekají na termín vypnutí VKV, ministr vyzval k ukončení prodeje analogových rádií

23. říjen 2017

Matt Hancock na konferenci Drive 2 Digital zdůraznil, že vláda povzbuzuje veřejnost k tomu, aby přecházela na digitální vysílání. Ministrova výzva k nákupu DAB přijímačů není překvapivá.

Velká Británie s napětím očekává, kdy bude dosaženo padesátiprocentní hranice poslechu digitálního rozhlasu – aktuálně je to 48,7 %. Právě v tuto chvíli může začít tamní vláda uvažovat o vypínání analogového vysílání VKV. Matt Hancock, ministr kultury a digitalizace, vyzval k tomu, aby se přestala prodávat rádia, která umožňují pouze poslech vysílání v pásmu FM. Pro posluchače by to byl důležitý impuls pro přechod na DAB. Informova o tom web a516digital.

Hancock na konferenci Drive 2 Digital zdůraznil, že vláda povzbuzuje veřejnost k tomu, aby přecházela na digitální vysílání. Ministrova výzva k nákupu DAB přijímačů není překvapivá, většina prodávaných rádií ve Velké Británii je stále analogová. „Vítáme připomínky ministra pro digitální problematiku směrem k prodeji digitálních přijímačů. Ve světě, kde dochází k přechodu na digitální vysílání, nemá žádný smysl pro maloobchodníky, aby prodávali analogová rádia, která mají časově omezenou dobu funkčnosti a nemohou posluchačům zprostředkovat veškeré stanice,“ uvedl Ford Ennals, generální ředitel Digital Radio UK.

autor: lukpo
Spustit audio