Britský operátor Arqiva vnímá DAB jako silný hnací motor svého růstu

24. leden 2018

Operátor si pochvaluje zaplněnost digitálních sítí a zájem o tuto technologii. Poslech digitálního rozhlasu ve Velké Británii prakticky dosáhl úroveň 50 %.

Telekomunikační společnost Arqiva, která zajišťuje mimo jiné provoz vysílačů ve Velké Británii, vnímá pozemní digitální rozhlas DAB jako silný hnací motor pro svůj potenciální růst. Firma to uvedla v rámci nedávno zveřejněných hospodářských výsledků za třetí kvartál loňského roku. Díky BBC se podařilo dobudovat veřejnoprávní multiplex do úrovně 97 % pokrytí populace. Aktuálně je v provozu přes 164 jeho vysílačů.

V rámci komerčních stanic provozuje firma přes 220 stanovišť a pokrytí signálem těchto programů dosahuje úrovně 91 %. Operátor si pochvaluje zaplněnost digitálních sítí a zájem o tuto technologii. Poslech digitálního rozhlasu ve Velké Británii prakticky dosáhl úroveň 50 %. DAB je v rámci této kategorie největší platformou a představuje 71 % veškerého poslechu digitálními cestami. Zatímco v roce 2011 bylo signálem DAB zásobováno 39 % domácností, aktuálně je to téměř 60 %. Digitální rozhlas DAB potvrzuje ve Velké Británii důležitou pozici.

autor: lukpo
Spustit audio