Budoucnost fotbalové Příbrami je nejistá

28. březen 2017

Ve funkci generálního ředitele příbramského fotbalového kubu skončil Petr Větrovský. Jako důvod uvedl snižování finanční podpory klubu ze strany města. Větrovský je zároveň příbramským opozičním zastupitelem za ČSSD.

Podle vedení města je snižování podpory fotbalovému klubu jen narovnáním dotačního prostředí. „Klub je obětí minulosti, kdy od města dostával nadstandardní příjmy a v současné době jde o narovnání situace,“ uvedl k tomu podle serveru pribram.cz radní Václav Dvořák (ANO).

Dvořákovi také vadí, že ostatní kluby podporované městem jsou neziskové organizace a pouze 1. FK Příbram je podnikatelský subjekt. Podle Větrovského s tím ale nejde nic dělat, podle pravidel fotbalové asociace všechny kluby hrající 1. fotbalovou ligu musí být akciovými společnostmi.

Majitel klubu Jaroslav Starka v současné době zvažuje, jaká bude budoucnost fotbalu ve městě. „Musím se rozhodnout co dál. Možná tu fotbal skončí a místní radnice si tu může postavit pomníček, že zbavila město fotbalu a Starky. Budu teď přemýšlet nad budoucností," řekl Starka pro klubový web.

Fotbalisté Příbrami jsou v současné době na posledním místě prvoligové tabulky a hrozí jim tak sestup z nejvyšší soutěže.

autor: Pavel Kozler
Spustit audio