Budoucnost je DAB+ a DVB-T2. Operátor Media Broadcast prodá síť VKV vysílačů

15. únor 2017

„V budoucnu budeme spolupracovat s naším majitelem Freenet Group a pokračujeme v jasné digitální strategii,“ uvedla telekomunikační firma.

Telekomunikační firma Media Broadcast, německá obdoba Českých Radiokomunikací, vysílá jasný signál veřejnosti. Budoucnost distribuce signálu je digitální. Firma se rozhodla, že k 30. červnu příštího roku oddělí od své struktury VKV vysílače. Na zákazníky, tedy jednotlivé rozhlasové stanice, ani posluchače nebude mít tato skutečnost žádný dopad. Bezproblémový a nepřetržitý provoz bude nadále zajištěn ve spolupráci s novým partnerem.

„V budoucnu budeme spolupracovat s naším majitelem Freenet Group a pokračujeme v jasné digitální strategii. Do růstové oblasti patří zejména DVB-T2 HD a DAB+ v oblasti televizní a rozhlasové distribuce. I po prodeji naší VKV sítě budeme nadále zajišťovat údržbu anténových a síťových služeb,“ konstatoval Wolfgang Breuer, generální ředitel společnosti Media Broadcast. Kromě distribuce DVB-T/T2 a DAB+ zajišťuje firma také uplinkové služby, tedy vysílání televizního a rozhlasové signálu na družice. Využívají je i některé tuzemské subjekty.

autor: lukpo
Spustit audio