Byla to od něj hloupost, reagují na Klimkův útok na libereckého obránce Dernera hokejisté Sparty

I sekundový zkrat může změnit celý zápas. To je příklad druhého finále hokejové extraligy mezi Libercem a Spartou, ve kterém Severočeši vyhráli 4:2 a vyrovnali sérii na 1:1. I kvůli tomu, že Lukáš Klimek dostal trest ve hře za kopnutí bruslí do libereckého Lukáše Dernera. Zákrok bude řešit disciplinární komise.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní hokejisté pražské Sparty po prohraném utkání s Libercem

Zklamaní hokejisté pražské Sparty po prohraném utkání s Libercem | Zdroj: ČTK

„Já mu do hlavy nevidím, bohužel stalo se to. A jsem rád, že to nemá vážnější následky,“ řekl po zápase faulovaný liberecký obránce Lukáš Derner.

„Především tam byl nejdřív faul na Klimka a ten když pak padl, tak udělal pohyb nohou proti Dernerovi. Kontakt tam byl. Musím se na to ale podívat ještě jednou. Ale je to samozřejmě Klimkova velká hloupost,“ přiznává kouč Sparty Josef Jandač.

Přehrát

00:00 / 00:00

Disciplinární komise bude řešit druhé finále, které Liberec vyhrál nad Spartou 4:2. I kvůli tomu, že Lukáš Klimek dostal trest ve hře za kopnutí do libereckého Lukáše Dernera

Klimkovo kopnutí teď půjde k Disciplinární komisi. A protože sparťanský útočník dostal trest ve hře, v příštím zápase si nezahraje. „Musíme si s tím poradit, jak jsme si poradili v předešlých sériích, kde nám poměrně dost hráčů chybělo,“ říká Jandač

„ Co se týká disciplinárního trestu, to nechám na disciplinárku. Protože jestliže Bakoš dostal podmínku za to, co udělal, mělo by to tak férově být i u Klimka. Ale já to nechám na nich,“ naráží Jandač na faul Bakoše na Švrčka v prvním finále. Liberecký útočník se tehdy ohnal hokejkou, zasáhl soupeře do hlavy, ale dostal jen podmínku.

„Zákrok na Dernera jsem sice vůbec neviděl, ale jestli to tak opravdu bylo, je to velká Klimkova hloupost. Přitom není nějaký hráč, který by takové věci dělal,“ kroutí hlavou obránce Sparty Adam Polášek.

Kdyby Polášek zákrok Klimka viděl, všiml by si, jak sparťanský útočník zbytečně kopl soupeře do kolena z vnitřní strany. V tu dobu to bylo 2:2 a pak v přesilovce rozhodl Branko Radivojevič.

„Oni mají špičkové hráče, my máme špičkové hráče, musíme hrát v pěti. Když hrajeme pět na pět, myslím, že jsme o něco lepší. Možná to bylo tím, že jsme hráli doma. Uvidíme, co bude na Spartě,“ dodává Radivojevič.

Za stavu 1:1 na zápasy bude pokračovat finále v pondělí a úterý v Praze.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme