Bývalé fotbalisty pražských 'S' čeká tradiční silvestrovské derby, letos jubilejní třicátý ročník

Bývalí fotbalisté Slavie a Sparty zakončí rok tradičním sportovně-společenským silvestrovským derby. Jubilejní třicátý ročník vypukne na umělé trávě v pražském Edenu v 11 hodin duelem veteránů nad 45 let, o hodinu později se představí mladší internacionálové. I když v některých případech se týmy trochu prolínají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha vs SK Slavia Praha

AC Sparta Praha vs SK Slavia Praha | Foto: Český rozhlas

„Bohužel roky nikdo nezastaví, ale aspoň si můžeme zahrát,“ říká bývalý sparťanský obránce Jiří Novotný.

Tento rok oslavil 45. narozeniny, takže už může podle pravidel hrát i ve veteránském silvestrovském derby, stejně jako na druhé straně útočník Slavie Pavel Kuka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eden dnes hostí tradiční silvestrovské derby Sparty a Slavie, letos jde o jubilejní třicátý ročník.

„Teď jsem si fakt uvědomil, že jsme se najednou jakoby omladili a že člověk patří k těm nejstarším, což mě velmi a nemile překvapilo,“ přiznává Kuka, který si dnešní silvestrovské derby Slavie se Spartou zahraje ještě za mladší kategorii.

„Člověk má pořád pocit, že k tomu nikdy nedojde. Ale bohužel čas měří poctivě, takže někdy k tomu dojít muselo. A uvidíme, jak tělo bude držet pohromadě. A jak mi vůbec dovolí, abych se v kategorii těch mladších ještě udržel,“ dodává.

V ligových derby je úspěšnější Sparta, v těch silvestrovských Slavia. Slávisté vyhráli silvestrovský souboj devatenáctkrát, čtyřikrát skončilo derby remízou a šestkrát vyhrála Sparta. Ale zrovna o těchto statistikách se hráči při silvestrovském setkání nebaví.

„To hlavní asi není úplně sportovní setkání, ale spíš sportovně-společenské. Přijít se pobavit, potkat se se starými přáteli, dát si skleničku a popřát si všechno nejlepší do nového roku. Je to tradice, kterou by si měli lidé užívat,“ připomíná Pavel Kuka.

Za Slavii kromě Kuky nastoupí třeba Lukáš Jarolím, Luboš Kozel, Radek Černý, Ivo Ulich či Radek Bejbl. Za Spartu Jaromír Blažek, Milan Fukal, Radim Holub, Libor Sionko, Lukáš Zelenka nebo Marek Kincl, Miroslav Baranek a Vratislav Lokvenc.

Nejlepším střelcem derby internacionálů je Peter Herda, nejvíce zápasů odkopal Jiří Jeslínek, ale oba už nastupují v kategorii veteránů.

Pořadatelé akce upozorňují diváky, aby přišli na silvestrovské derby s časovým předstihem. Tento rok budou výrazně posílena bezpečnostní opatření a před vstupem do areálu budou prováděny kontroly.

 

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme