Bývalý reprezentant Robert Lang si užívá zaslouženého hokejového důchodu

Do Síně slávy českého hokeje vstoupily další čtyři osobnosti. Společně s Janem Hrbatým, Jiřím Kučerou a Pavlem Křížkem také Robert Lang, další z členů zlatého týmu z olympijských her v Naganu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Robert Lang byl slavnostně uveden do Síně slávy českého hokeje

Hokejista Robert Lang byl slavnostně uveden do Síně slávy českého hokeje | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Je to krásné ocenění a já si ho moc vážím. Člověk o tom začne trochu přemýšlet a je to doopravdy hezký pocit, že takové ocenění přišlo,“ těšilo po uvedení do Síně slávy Roberta Langa.

S národním týmem získal zlato a dva bronzy jak na olympijských hrách, tak na mistrovství světa, a právě tyhle akce sám zařazuje mezi to nejlepší ze své úspěšné kariéry.

„Nagano bylo samozřejmě úplně fantastické, na to nedám dopustit. Ale moje první olympiáda byla v Albertville a na ni já strašně rád vzpomínám. Po dlouhé době větší úspěch českého hokeje. A stejné to bylo v roce 1996, když se povedlo vyhrát zlato na MS ve Vídni,“ vzpomínal bývalý vynikající útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Robert Lang si užívá hokejový důchod, ale rád vzpomíná na své hokejové úspěchy

Dlouhá léta udivoval Robert Lang hokejový svět svým elegantním bruslením a obrovským přehledem na ledě. I proto odehrál v NHL více než tisíc zápasů. Zahrál si s legendami světového hokeje, s Gretzkym, Hullem, Lemiuxem, Jágrem či Lindströmem.

„Na spoluhráče jsem měl štěstí. S Nickem Lindströmem jsem se potkal, když jsme v rámci družby s Litvínovem jezdili do Švédska. Tenkrát jsme spal u něj v rodině. A to nám bylo dvanáct. Nikdy člověk neví, jak se jeho život vyvrbí,“ dodává Lang.

A vyvrbilo se to nakonec tak, že Robert Lang se po skončení kariéry natrvalo usadil ve Spojených státech a do Čech jezdí tak jednou za dva roky. V San Diegu žije se svou ženou Jenifer a dvěma syny a právě jim teď věnuje převážnou většinu svého času.

Česká hokejová Síň slávy se rozšíří o čtyři nové členy

Číst článek

„Můj den vypadá tak, jak si ho já chci udělat. Kluci jsou většinou ve škole. Z toho důvodu nechci dělat něco na plný úvazek. Po těch letech strávených na ledě si od všeho rád odpočinu,“ popisoval Robert Lang svůj život po ukončení kariéry.

Hokejový důchod si užívá při hraní golfu, rybaření či lyžování a evidentně mu to svědčí. Rozhodně byste na jeho tváři nepoznali, že zítra oslaví pětačtyřicáté narozeniny. Stále je to ten usměvavý elegán, který před takřka dvaceti lety zvedal nad hlavu vítěznou trofej.

Petr Kadeřábek, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme