Capital Funky: DAB+ novinka z Itálie pro milovníky funky music

24. duben 2018

Nový tematický stream se stal součástí multiplexu, v němž jsou šířeny například programy Radio Radicale, R101, Deejay, M Due O nebo RDS. Dostupný je také on-line.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ opět dokazuje, že bude prostorem nejen pro zaběhnuté hráče, kteří jsou tuto technologii ochotni podpořit, ale i pro nové značky, jako se tomu děje například v Norsku, ve Švýcarsku a dalších zemích. S tematickou stanicí Capital Funky nyní přichází v Itálii provozovatel celoplošné rozhlasové stanice Radio Capital. Program má přinést zejména funky music z období 70. a 80. let 20. století, její on-line stream je dostupný zde.

Stanice Capital Funky se stala v Itálii součástí rozhlasového multiplexu DAB Italia. Zajímavostí je, že používá pro DAB+ aktuálně nejmodernější kódování – HE-AAC, verze 2, což umožňuje její program šířit s relativně velmi nízkým datovým tokem – 32 kbps. Nicméně, hlavní stanice, tedy Radio Capital, je při stejném kódování šířena s hodnotou dvojnásobnou. Český rozhlas pro srovnání dosahuje optimálních výsledků při datovém toku 48 kbps. Součástí rozhlasová sítě DAB Italia jsou například dále stanice Radio Radicale, R101, Deejay, M Due O nebo RDS.

autor: lukpo
Spustit audio