Čekal jsem, že Neapol bude zakončovat častěji, přiznal brankář Sparty Štěch

Fotbalisté Sparty remizovali v Evropské lize s italskou Neapolí 0:0 a před svým posledním utkání ve skupině v Bernu drží postupovou pozici. Pražané mohou mluvit o ztrátě, proti velkému favoritovi sehráli hodně netypické utkání, ve kterém si překvapivě domácí gólman Marek Štěch skoro ani nezachytal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský gólman Marek Štěch zasahuje před záložníkem Neapole Markem Hamšíkem

Sparťanský gólman Marek Štěch zasahuje před záložníkem Neapole Markem Hamšíkem | Zdroj: ČTK

„Byl jsem překvapený, čekal jsem, že se soupeř bude dostávat k zakončení častěji. Neapol jsme dobře napadali, tudíž neměli dostatečný prostor,“ říkal gólman Sparty Marek Štěch.

„Podobné zápasy bývají ošemetné, 70 minut na mě nic nejde a pak přijde jedna střela, na kterou musím být připravený. Takové duely jsou o koncentraci,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle sparťanského brankáře Marka Štěcha se Neapol do zakončení nedostávala kvůli dobrému napadání

Není moc obvyklé, že si italský tým v zápase proti českému celku prakticky nevytvoří gólovou pozici, ale to nebyl jediný nevšední úkaz důležitého duelu na Letné.

Pokud má útočník David Lafata brankovou příležitost, v drtivé většině případů ji dokáže využít. Jenže teď zrovna platilo to druhé a svou hlavičkou z dobré pozice jinak výtečného gólmana Cabrala nepřekonal.

„Chtěl jsem do míče trknout co nejvíc, ale gólman se stačil přemístit. Chtělo to asi dát víc k tyči,“ lituje sparťanský kapitán situace z 18. minuty. „Podali jsme slušný a obětavý výkon, chybělo tomu gól,“ mrzelo Lafatu.

Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté Sparty remizovali v Evropské lize s Neapolí 0:0

Číst článek

Protože kromě tradičního zakončovatele ve svých šancích neuspěli ani Ladislav Krejčí či Bořek Dočkal, zápas skončil bezbrankovou remízou. Ta těší víc Neapol, která si díky bodu zajistila účast v jarních vyřazovacích bojích.

Sparťany by výhra výrazně přiblížila k postupu, takto potřebují ve svém závěrečném duelu skupiny ve švýcarském Bernu neprohrát.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme