Čekám na šanci a musím ji využít, říká odhodlaně Tomáš Rosický

Pro českou reprezentaci je stále těžko postradatelný, v Arsenalu je ale v nové sezóně zatím přebytečný. Reprezentační kapitán Tomáš Rosický zůstává v klubu mezi náhradníky, což je před začátkem kvalifikace na EURO 2016 problém.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický | Zdroj: ČTK

Hrát s Rosickým nebo bez něj, to je už léta pro fotbalovou reprezentaci až bolestně velký rozdíl.

Často to bylo v poslední době bez něj kvůli jeho zdraví, na které si teď ale nemůže stěžovat. On se vlastně ani nemá šanci zranit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mě to moc mrzí, ale zatím jsem nedostal ani čuchnout, říká o své pozici v Arsenalu Tomáš Rosický

„Mě to moc mrzí, protože jsem zatím nedostal ani čuchnout. Myslím, že je to i škoda. Zatím nehrajeme moc dobře a mohl bych tomu pomoc. Bohužel sám se tam poslat nemůžu,“ směje se své bezmoci reprezentační kapitán, kterého svrbí nohy.

Arsenal se navíc o jeho osobnost v létě opíral i marketingově. Nový týmový dres s Rosického jmenovkou byl v londýnských výlohách v popředí. Jenže na hřiště zkušeného a už osm let klubu oddaného záložníka manažer Arsene Wenger nepouští.

Ne že by kvůli tomu český fotbalista po takové době z velkoklubu honem utíkal, ale za debatu s Wengerem to při Rosického věku a zkušenostech už stálo.

„Na nějakou malou došlo. Nechce, abych Arsenal opouštěl, ale pro mě tohle není jednoduché. Na druhou stranu odehráli jsme pět zápasů a sezona se teprve rozjede. Začne Liga mistrů a kolotoč bude velký. Takže uvidíme, jak to bude vypadat v příštích týdnech a měsících,“ vyhlíží lepší časy reprezentační kapitán.

Nizozemští fotbalisté přijedou oslabení o několik opor včetně Robbena

Číst článek

„Jsem zklamaný, že jsem nedostal šanci, ale nepropadám panice. Poctivě trénuju, abych byl připravený, až ta šance přijde. Pak ji musím využít,“ říká bojovně naladěný Rosický.

A konec konců i k tomu, aby to tak bylo, se Tomáši Rosickému mohou hodit reprezentační starty, které si, pokud se nic zvláštního nepřihodí, připíše na Letné ve středu v přípravě proti Američanům a za týden v prvním utkání kvalifikace proti Nizozemsku.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme