Celoplošný DAB+ multiplex v Německu by mohl letos přidat až čtyřiadvacet vysílačů

10. leden 2018

Problematické pokrytí sítě je v současné době například v severní části Bavorského lesa nebo alpských oblastech dálnice A8 a A95.

Až čtyřiadvaceti nových vysílačů by se mohl v letošním roce dočkat celoplošný DAB+ multiplex společnosti Media Broadcast. Informuje o tom web Satellifax.de. Síť v současné době funguje ze 120 vysílačů a nabízí čtyři programy z rodiny Deutschlandradio a dalších devět privátních stanic. Čtyřiadvacet nových stanovišť je ideální případ. Některé vysílače jsou prozatím ve fázi zkoumání, případně koordinace.

Problematické pokrytí DAB+ multiplexu Media Broadcast je v současné době například v severní části Bayerischen Wald (německá strana Šumavy), alpských oblastech (dálnice A8 a A95) nebo regionu Ruengen. Nejočekávanější operaci telekomunikační firmy je v letošním roce spuštění druhé celoplošné sítě, která by měla v první fázi fungovat z jednasedmdesáti vysílačů. Jak již web Digitální rádio své čtenáře s odvoláním na německá média informoval, tento krok komplikuje probíhající soudní spor.

autor: lukpo
Spustit audio