Celoplošný německý DAB+ multiplex z dalšího vysílače ve spolkové zemi Braniborsko

11. srpen 2017

V rozhlasové síti operátora Media Broadcast jsou šířeny například stanice Schwarzwaldradio, Absolut Relax, Energy, sunshine live nebo Deutschlandfunk Kultur.

Telekomunikační operátor Media Broadcast zprovozní 13. září svou celoplošnou rozhlasovou DAB+ síť z braniborského vysílače Casekow. Nová lokalita bude šířit signál výkonem 5 kW ve vertikální polarizaci. Casekow bude devátým vysílačem tohoto multiplexu ve spolkové zemi Braniborsko. Dále jde například o Calau, Booßen nebo Pritzwalk. Další vysílače jsou umístěny v Berlíně, tím nejznámějším je pochopitelně Alexanderplatz.

V rozhlasové síti operátora Media Broadcast jsou šířeny například stanice Schwarzwaldradio, Absolut Relax, Energy, sunshine live nebo Deutschlandfunk Kultur. Z řady vysílačů je DAB+ multiplex zachytitelný i na omezeném území Čech – zejména na severu a západě republiky. Ve spolkové zemi Berlín pak fungují ještě další dvě digitální sítě, a to na kanálu 7B a 7D. Zajímavou programovou nabídku má zejména multiplex s označením „BRBG 7B“. Obsahuje například stanice Radio Paradiso, Star*Sat Radio, lulu.fm nebo 106.4 pure fm.

autor: lukpo
Spustit audio