Centrum Zábřehu je zčásti neprůjezdné. Plánované opravy silnic se protáhnou až do října

6. září 2017

Plánované letní opravy musela zábřežská radnice posunout na září a říjen. Auta ani autobusy plné školáků tak neprojedou hlavním obchvatem. Z autobusového nádraží se stala jednosměrka a dělníci postupně opravují i další ulice.

Na dočasně zrušené autobusové zastávce na ulici Valová v Zábřehu visí výlukový jízdní řád. Není ale snadné se v něm vyznat. „Jezdím odtud přes Postřelmov a Bludov. Vidím, že tu visí něco červeného, tak běžím na druhou stranu a autobus jel proti mně,“ říká paní Petra ze Šumperka, která dojíždí do Zábřehu za prací.

Protože jí autobus ujel a ve změnách se nevyzná, zavolala svému muži, aby ji tu vyzvedl. „Musím si to vyfotit a doma si to všechno přečíst, protože vůbec nevím, kde jsem měla na Šumperk nastoupit,“ dodává.

Podle lidoveckého starosty Františka Johna měla radnice v plánu stihnout práce na silnicích už o prázdninách. „Více než finančními prostředky jsme dnes limitováni kapacitami zhotovitelských firem a samozřejmě i projektovou přípravou a kapacitou dopravních stavebních inženýrů, kteří by nám ty projekty chystali,“ říká.

Autobusy budou podle něj zvládat větší nápor cestujících i přes výluky. Od tohoto týdne totiž skončil prázdninový jízdní řád. Práce na obchvatu historického centra mají podle radnice být hotové do konce října.

autor: sol
Spustit audio