Černý srpen pro HBO: únik dat i nových epizod Hry o trůny a hacknuté účty

17. srpen 2017

Nejen pro placené televize je dlouhodobým problémem i šíření jejich vysílání prostřednictvím multimediální platformy Krypton, dříve Kodi.

Americká placená televize HBO, která působí také v České republice a na Slovensku, nebude na letošní srpen ještě dlouho vzpomínat v dobrém. Po obrovském úniku dat včera na internet omylem unikla šestá epizoda sedmé řady hlavního seriálového taháku Hra o trůny, kterou bude HBO vysílat příští pondělí 21. srpna. Nová epizoda se šíří po úložištích od středečního odpoledne. S předstihem se na internet dostal i čtvrtý díl sedmé řady.

Dnes zahraniční média upozorňují na napadení oficiálních účtů k fantasy seriálu Hra o trůny na Facebooku a Twitteru. Hackerská skupina Our Mind ve sdělení uvedla, že HBO by si mělo zajistit vyšší bezpečnost a jako provokativní poznámku uvedla také odkaz na svůj web. Více o útoku informuje zpravodajský portál iROZHLAS.cz. Společnost HBO Europe provozuje na našem trhu pět filmových kanálů – HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax a Cinemax 2. Do jejího portfolia patří i videotéky HBO GO a HBO OD.

Největším problémem pro americké HBO je ale pochopitelně samotný únik dat, který měl obsahovat mimo jiné i kontakty na hvězdy, jakými jsou například Emilia Clarke nebo Lena Headey. O nich informoval 8. srpna deník The Guardian. Pirátství se odehrává v oblasti placené televize na řadě front. Může jít nejen o úniky dat ze samotné centrály dané společnosti, ale například i nelegální šíření těchto programů po internetu, a to zejména ve spojení různých doplňků pro multimediální centra Krypton (dříve Kodi).

autor: lukpo
Spustit audio