Česká dvacítka končí na juniorském mistrovství světa, Češi podlehli výběru USA vysoko 0:7

Poslední zápas čtvrtfinálového dne na mistrovství světa dvacetiletých obstaraly výběry Česka a USA. Jako jasní favorité vstoupili do podvečerního zápasu Američané. Ti svou roli potvrdili a porazili českou reprezentaci vysoko 0:7.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista české dvacítky Radek Veselý ve čtvrtfinále proti USA

Hokejista české dvacítky Radek Veselý ve čtvrtfinále proti USA | Zdroj: ČTK

Čeští hokejisté měli zámořským soupeřům co vracet. Před dvěma lety na MS osmnáctiletých s nimi padli ve finále. Odveta za rok 2014 se ale svěřencům trenéra Jakuba Petra hrubě nevydařila.

První třetina nabídla typický juniorský hokej. Češi vstoupili do zápasu s pevnou obranou a snažili se brzy po ztrátě puku přistupovat k Američanům. Nakonec to ale byli hráči soupeře, kteří dobrým pohybem v útočném pásmu nutili české juniory k chybám.

Statisticky sice byla první část vyrovnaná, ale Američané měli více ze hry. Svou převahu stvrdili i gólově. Nejprve se po pěkné individuální akci prosadil Schmaltz a poté po chybě české obrany skóroval Američan s českým příjmením Dvorak.

Druhou třetinu začali čeští mladíci výborně. Snažili se tlačit před soupeřova gólmana a dostali se do několika zajímavých šancí. Ale stačilo pár drobných chyba a vynikající Američané je tvrdě trestali. Dvakrát se trefil Auston Matthews a českou frustraci dovršil v americkém oslabení Eansor.

Hned v první minutě poslední části dokončil Matthews svůj hattrick. Američané zbytek zápasu v klidu kontrolovali a velice snadno si vytvářeli další šance.

Češi podlehli silné americké reprezentaci katastrofickým skóre 0:7. K postupu mezi nejlepší čtyři jim nepomohla ani přítomnost dvou vycházejících hvězd českého hokeje Davida Pastrňáka a Pavla Zachy.

Tým USA se v semifinále postaví Rusku. Druhou dvojici v bojích o medaile tvoří domácí Finsko a Švédsko.

ČR - USA 0:7 (0:2, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Schmaltz (Boeser), 16. Dvorak (Carlo, Milano), 25. Matthews (Borgen, Tkachuk), 30. Matthews (Schmaltz, Werenski), 39. Eansor, 41. Matthews (Schmaltz, Werenski), 52. DeBrincat (Donato, MacInnis). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Iverson - Chatrand-Piche (oba Kan.), Nieminen (Fin.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3115.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme