Česká Lípa, Domažlice a Svitavy se dočkaly signálu dalšího DVB-T2 multiplexu

27. duben 2018

Součástí sítě je například ve vysokém rozlišení stanice JOJ Family, dále jsou zde k dispozici programy skupiny Nova nebo televize Relax a Rebel.

Na Českolipsku, Domažlicku a Svitavsku je možné od dnešního dne naladit signál dalšího televizního multiplexu, který funguje ve standardu DVB-T2/HEVC. Přechodovou síť 13 do těchto regionů vyslala společnost Digital Broadcasting. Hlavním benefitem sítě je zejména stanice JOJ Family ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), dále jsou zde k dispozici programy skupiny Nova, televize Relax a Rebel nebo dokumentární Kinosvět.

V databázi Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) se zatím nové vysílače neobjevily a aktuálně je zde uvedených patnáct lokalit. Digital Broadcasting má v tuto chvíli však v provozu již osmnáct vysílačů. Co se týká technických parametrů, operátor hovoří prozatím pouze o lokalitách a kanálech, vyzářený výkon zde uvedený není. V České Lípě se vysílá ze Špičáku na kanálu 28, v Domažlicích z Čerchova na kanálu 24 a Svitavy – Čerchov fungují taktéž na 24k. Signál DVB-T2 multiplexu Digital Broadcasting zasahuje přes 60 % české populace.

autor: lukpo
Spustit audio